Hoe wordt de luchtkwaliteit in gebouwen gemeten?
Wilt u graag de exacte luchtkwaliteit binnen een ruimte meten en monitoren? Deze uniek ontwikkelde klimaatsensor maakt het binnenklimaat meetbaar. De multi-sensor registreert: temperatuur, CO2, relatieve luchtvochtigheid, fijnstof (PM 1, 2.5 en 10) en vluchtige organische stoffen (TVOC).
Dit levert concrete adviezen op wanneer het blijkt dat de ruimte gezonder en energie-efficiënter ingericht moet worden. Wij leveren diverse diensten om deze problemen op te lossen. Denk hierbij aan de beste luchtzuiverende planten of een ruimte besparende plantenwand op basis van het biophilic design principe.
Klimaatsensor
De jarenlange doorontwikkeling van de klimaatsensor zorgt ervoor dat zelfs de meest kleine deeltjes in een ruimte kunnen worden gemeten. De resultaten van deze metingen geven een indicatie wanneer een ruimte juist wel of geen luchtreiniging of ventilatie nodig heeft. De algoritmes die daarbij dagelijks worden ontwikkelt, zijn de oplossing van morgen.
Vele bedrijven, instanties en onderzoeksbureaus hebben al gebruik gemaakt van de binnenklimaatsensor!
Inzichtelijk via de webapp
Door middel van de algoritmes die de software leverancier ontwikkelt, kunnen de klimaatbeheersingssystemen slim aangestuurd worden. Daardoor kan er dagelijks direct gereageerd en ingespeeld worden op wat de sensor meet. Via de meegeleverde webapp is de binnenklimaatdata eenvoudig realtime te bekijken.
Binnen één week uw resultaten inzichtelijk.
Voordelen binnenklimaat meten met deze sensoren
Luchtkwaliteit onderzoek kantoor
Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de effecten van luchtkwaliteit op welzijn, productiviteit en gezondheid. Het onderzoek van ‘Linking Energy to Health and Productivity in the Built Environment’ werd uitgevoerd door verschillende professoren en de universiteit van Pittsburgh. Dit onderzoek liet het verband zien tussen goede luchtkwaliteit, doelgerichte aanvoer van frisse lucht en verhoogde ventilatie bij werkplekken en lage niveaus van verontreinigende stoffen. Dit resulteerde in een verhoogde productiviteit tot 11%.
De analyse van 24 verschillende andere studies toonde aan dat een slechte luchtkwaliteit in gebouwen de productiviteit tot wel 10% verlaagde.
Onderzoek naar klachten veroorzaakt door een slecht binnenklimaat.
Waarom luchtkwaliteit meten?
De lucht die wij als mensen inademen om goed te kunnen functioneren en leven, bestaat uit 20% zuurstof en 78% stikstof. Deze samenstelling is vrijwel constant, maar toch kan in bepaalde situaties de kwaliteit van de lucht veranderen. Denk hierbij aan een afgesloten ruimte zonder ventilatie, waarbij veel zuurstof wordt verbruikt en de hoeveelheid CO2 toeneemt. Dit komt regelmatig voor op kantoren, waar een slecht binnenklimaat kan zorgen voor diverse klachten zoals droge, geïrriteerde ogen, concentratieproblemen en hoofdpijn.
Interieurbeplanting kan bijdragen aan het verbeteren de luchtkwaliteit en voorkomen daarmee bovenstaande klachten! De groene gedeeltes van planten zorgen namelijk (overdag) voor fotosynthese, een proces waarbij onder andere koolstofdioxide wordt omgezet in ‘schone’ zuurstof.
Wat kost een klimaatsensor?
De prijs voor een klimaatsensor vanaf €12,- per maand.
Standaard sensor (Wi-Fi of Connected 4G): relatieve luchtvochtigheid, temperatuur, CO2 en vluchtige organische stoffen.
Plus sensor (Wi-Fi of Connected 4G): relatieve luchtvochtigheid, temperatuur, CO2, vluchtige organische stoffen en fijnstof (PM 1, 2.5 en 10).
U krijgt met dit jaarabonnement:
- 1 jaar toegang tot onze webapp met realtime binnenklimaatdata;
- 1 jaar de mogelijkheid om alle klimaatdata gezamenlijk of separaat te exporteren;
- 1 jaar een werkende klimaatsensor, die automatisch geüpdatet wordt wanneer nodig.